Limonadă cu grepfrut şi mure

by admin
grapefruit and blackberry lemonade

Dacă ar fi să definesc stilul care mă caracterizează, cred că cel mai potrivit ar fi, în mare, cel clasic. În literatură, în artă, în lucruri mai mărunte sau mai importante din viața mea personală. Acest clasic oferă frumusețe și eleganță, parcă fără sfârșit; o siguranță și un sentiment aparte că e un lucru bun, apreciat de generații la rând. Nu prea ai cum să dai greș cu ceva clasic.

Deși nu am fost întotdeauna așa..

Încă mai sunt reminiscențe din adolescență și uneori îmi place să deviez, mai mult sau mai puțin, de la clasic, pentru a încerca și a descoperi lucruri noi. Și tărâmul meu preferat de explorat este în bucătărie.

grapefruit and blackberry lemonade

Azi vă spun pe scurt povestea acestei limonade.

Cu mulți ani în urmă, am avut ocazia să dau peste o limonadă bună. Foarte bună. Apoi am învățat să o și prepar. Era extrem de simplu, și rușinos de-a dreptul că nu mai făcusem până atunci. Clasica limonadă cu lămâie, apă și zahăr. Și multă vreme am ținut-o tot pe asta. Până am început timid să adaug ierburi în ea. Mentă, busuioc, cimbru.. Și mi-a plăcut cu fiecare. Dar la un moment dat mi s-a întipărit în minte imaginea unei limonade mov pal, și imediat m-a învăluit savoarea lavandei și a murelor. Așa a apărut ideea acestei limonade. Lavanda însă a fost repede uitată, pentru că nu îi place omului meu. Au rămas murele. Dar nu m-am oprit aici. Așa cum se întâmplă destul de des când vine vorba de gătit, am îndrăznit să schimb și să explorez arome și gusturi noi. Am schimbat lămâile pe limete, pentru o aromă mai puternică, și am adăugat din belșug grepfrut, care să scoată în evidență dulceața murelor. Nu am uitat de frunzele de busuioc, care îți învăluie toată bucătăria cu parfum de grădină. Nu a ieșit mov pal. Ci un vișiniu aprins, plin de viață și de arome delicioase. Nu-mi pare rău deloc că m-am abătut de la surata ei mai palidă, cea clasică.

Pe lângă savoarea minunată, această limonadă este încărcată cu nutrienți esențiali, numa’ buni să ne pregătească pentru toamna care se apropie.

Încă e deschis sezonul murelor. Trebuie să o încercați!

grapefruit and blackberry lemonade

6 grepfruturi
4 limete/lămâi
4 căni mure
200-250 gr miere
7-8 frunze mari de busuioc
2 l apă

grapefruit and blackberry lemonade

1. Stoarceți zeama din grepfruturi și din limete și turnați-o in vasul blenderului.
2. Adăugați murele, mierea și frunzele de busuioc.
3. Mixați toate ingredientele câteva momente.
4. Printr-o sită, strecurați sucul într-un vas mai mare. (Mie mi-au ieșit aproximativ 2 l de zeamă.)
5. Mai adăugați 2 l de apă rece și amestecați bine.

Și e gata!

La final, mai puteți adaugă miere, după gust. Dar mi-e îmi place exact așa cum e. Amărui-acrișoară, ca mai apoi să simți aroma bogată a murelor dulci. 

grapefruit and blackberry lemonade

P.S. Pentru un alt desert cu mure, daţi click  aici.

You may also like

Leave a Comment